Webshop

In de maand december hebben we de volgende boeken en rapporten in de aanbieding:
In één pakket het rapport Schaliegas, feiten en cijfers; een Gevoelige Kwestie en het boekje Stralingstekort voor de prijs van € 14,75 inclusief verzendkosten.

De Groene Rekenkamer heeft een rapport geschreven over schaliegas. Er doen veel spannende verhalen over het boren naar schaliegas de ronde. De Groene Rekenkamer heeft in dit rapport getracht werkelijkheid en fictie te scheiden, spreekt geen voorkeur uit over het wel of niet boren naar schaliegas maar bekijkt slechts de huidige stand van de techniek.
Read more

Rapport ‘Een gevoelige kwestie: Hoe het IPCC goed nieuws over klimaatverandering verborg’

De Britse denktank Global Warming Policy Foundation (GWPF) en stichting De Groene Rekenkamer hebben op donderdag 6 maart 2014 in perscentrum Nieuwspoort het rapport ‘Een gevoelige kwestie: hoe het IPCC goed nieuws over klimaatverandering verborg’ gepresenteerd. Het Nederlandse rapport is nu in gedrukte versie verschenen.
Read more

De ontmaskering van groene hoogvlieger Econcern

“Duurzame energie voor iedereen.”
Onder dit motto zou energiebedrijf Econcern uit Utrecht de wereld veroveren. De ambitie van oprichter en topman Ad van Wijk was grenzeloos. Econcern, ontstaan aan de keukentafel van een stel ideologische natuurkundestudenten, moest uitgroeien tot de ‘Koninklijke Olie’ van de duurzame energie.
Read more

Goednieuwsrapporten over een volledig duurzame energietoekomst laten consequent de belangrijkste vraag onbeantwoord: waar moeten we in godsnaam alle benodigde materialen vandaan halen?

Staal en cement

De grote vraag die in rapporten consequent onbeantwoord blijft is waar de materialen voor al die windmolens, zonnepanelen, getijdencentrales en wat dies meer zij vandaan moeten komen.
Read more

Een uniek geschenk——-Al op het omslag wordt de lezer gewaarschuwd: Dit is een analytische studie over een breed thema met veel technische aspecten dat bovendien onderwerp is van ideologische en politieke strijd. Doorgronden hoe het allemaal precies zit, gaat niet zonder wat algebra en veel cijfers, tabellen en grafieken. Naast algemene natuurkundige en technische kennis vraagt dit boek van de geïnteresseerde lezer dus ook wat inspanning en uithoudingsvermogen.
Read more

Sinds de film van Al Gore en het IPCC klimaatrapport uit 2007 zit de schrik er wereldwijd in. De mens veroorzaakt dramatische opwarming van de aarde en de funeste gevolgen daarvan moeten wij dringend tegengaan. Wie twijfelt aan deze onwelgevallige waarheid wordt buiten spel gezet als opwarmingsontkenner. Het boek is nu leverbaarRead more

Een digitaal boek in het ‘epub’-formaat dat in principe voor alle e-readers acceptabel is (Sony, iPad enz). Zodra de betaling is ontvangen wordt het iBook naar uw e-mail adres gestuurd. NB: deze file moet U zelf (via een usb-verbinding bijvoorbeeld) op uw reader zetten.

U bent bang voor radioactiviteit, voor de straling die vrijkomt in een kerncentrale, voor de straling die vrijkomt bij de winning van uranium, voor de straling die vrijkomt bij het radioactief afval, voor de straling die vrijkomt bij ongelukken zoals in Fukushima en Tsjernobyl, voor de straling die vrijkomt bij atoombommen, voor de straling die vrijkomt in uw woning (radon). Read more

Jaffe Vink schreef over het journalistieke schandaal van de Probo Koala. Hij onderzocht wat er werkelijk gebeurde rondom deze dump van scheepsafval in de Ivoriaanse havenstad Abidjan en concludeert: Read more

Václav Klaus is president van de Tsjechische Republiek. Hij is de auteur van Blauwe Planeet in Groene Kluisters.

Wetgeving inzake emissiebeperkingen en buitensporige angst voor de opwarming van de aarde zijn het laatste wat we nodig hebben met een wereldwijde economische recessie. Read more

2013 © De Groene Rekenkamer - Website gehost door Vertixo
TopBusiness theme by PandaThemes